"Je merkt aan alles dat hij veel verstand heeft van het product."

Marianne van Meurs (Directeur Casa400, Amsterdam)

  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 3.jpg

Casa400 Amsterdam

Casa400 in Amsterdam is een bijzonder hotelconcept: het herbergt in één gebouw hotelaccommodatie en studentenhuisvesting. Sinds de nieuwbouw omvat het hotel 150 permanente hotelkamers en 370 studentenkamers waar elk jaar, van oktober tot en met mei, studenten wonen. In de vier zomermaanden worden deze studentenkamers ingezet als reguliere hotelkamers. Gerealiseerd in 2010.

Toenmalig directeur Marianne van Meurs: “Vanwege het multifunctionele gebruik van de studentenkamers waren wij op zoek naar een flexibele beddenoplossing. Daarvoor heb ik Henk Dresens ingeschakeld. In samenwerking met een industrieel ontwerper bedacht en ontwierp hij stapelbare, comfortabele studentenbedden op maat. Bij studentenbewoning plaatsten we twee eenpersoonsbedden op elkaar; zo had een student-bewoner zo veel mogelijk vrije vierkante meters. Deze constructie deed, behalve als bed, dienst als zitbank. In de zomermaanden bouwden wij de bedden in een handomdraai om tot luxe dubbele hotelbedden. Dat scheelde heel veel opslag.

Omdat Casa 400 vanaf de opening bijzonder succesvol is, zijn alle studentenkamers inmiddels ook voorzien van Boxsprings, zodat bij verhuur van de kamers in de zomermaanden aan reguliere hotelgasten in alle kamers hetzelfde comfort geboden kan worden.

Voor de 150 reguliere hotelkamers leverde Henk DRESENS bv / Hotelbeds only! eveneens alle luxe boxsprings geleverd.

 

In 2017 werden door Henk Dresens BV alle eenpersoonskamers omgebouwd naar tweepersoons slaapplaatsen.

www.hotelcasa400.com

Over

Hotelbedsonly! bundelt bijna vijftig jaar kennis en ervaring op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige matrassen en bed systemen en is daarmee dè specialist voor de hotel- en projectenbranche.

Contact

Henk Dresens BV
Prins Bernhardlaan 20
6241 EM Bunde
The Netherlands
0031 (0)6 5373 2817
info@henkdresensbv.nl